Uppsala eller Hela Uppsala – Vi väljer!

Uppsala eller Hela Uppsala – Vi väljer!

STENKASTNING och bilbränder….

Hela UppsalaKänns det som Uppsala? Inte för mig i alla fall. Nu är det här sedan en tid tillbaka, och för en dryg vecka sedan eskalerade det.

Jag vet att jag kan vara lite naiv och överdrivet positiv ibland. Det är tydligen, enligt ett TED-föredrag jag såg i morse innan jag gick ur sängen (rekommenderad start på dagen), ganska vanligt förekommande även om vissa säger att jag är lite extrem. Tydligen är det en del av vad som ger oss livsgnista och får oss att satsa och sträva efter saker. Vi tror helt enkelt att saker kommer gå bättre för just oss, än vad tex statistiken säger. Jag kommer nog inte få cancer, vi kommer självklart inte skilja oss, mina barn är nog lite extra begåvade och de kommer att gå långt. Lustigt nog, och detta är det viktiga, visar det sig att ju mer vi tror detta, desto mer sannolikt är det att det slår in. I alla fall de saker vi kan påverka genom eget agerande. Detta måste vi ta till oss i Uppsala!

Därför är jag positiv i min bild av vad vi kan göra för Uppsala. För Hela Uppsala! Jag tror på människors goda vilja. Jag tror på att saker är möjliga. Jag vet att många runt omkring mig, från alla möjliga delar av samhället och världen, tror detsamma! Vi måste vara ”kollektivt naiva” och positiva för att kunna göra en skillnad. En politiker jag känner skrev nyligen i sin blogg om att bara genom vårt eget agerande och eget ansvar kan vi åstadkomma en förändring och förbättring i vårt grannskap och vårt samhälle.  För hela Uppsala. Jag håller helhjärtat med där. Kombinera det med lite outsläcklig positiv inställning till människor och möjligheten att göra en förändring så är vi något på spåret. Vi har kunskapen, vi har energin, vi har resurserna, vi har Uppsalaandan!

Jag läser om Husein som bjuder ungdomar på pizza för att föra samman ungdomar, polisen, brandkåren och politiker. För att se människan istället för fördomen. Jag önskar jag kände till det då hade jag självklart varit där. ”Vad kan lite pizza göra åt brinnande bilar” läser jag sedan på nätet. Ursäkta språket nu men bra jävla mycket mer än att sitta hemma och klaga på sociala medier! Jag känner Sevana som arbetar för tjejers möjlighet i samhället (TRIS), ofta boenden i utsatta områden. Jag hoppas innerliggen att hon blir årets eldsjäl! Jag önskade jag hade hälften av den energin och det modet. Det är bara två exempel. Det finns många människor som är engagerade, som delar den positiva Uppsalaandan. Jag ser många omkring mig, ni känner säkert också många. Vi kanske inte delar alla åsikter, men vägen framåt går genom samarbete och agerande, inte genom käbbel om de detaljer där vi inte håller med varandra, så länge intentionen och målet är rätt! Ett välmående Uppsala med möjligheter till ett bra liv för alla är värt att kämpa för, ett Hela Uppsala!

Adam Westerling

 

, , ,