Bilder och reportage från Vakna Uppsala 2:a Februari 2017

Bilder och reportage från Vakna Uppsala 2:a Februari 2017

Inspirerande och rörande på årets första Vakna uppsala

Årets första Vakna Uppsala gick av stapeln den 2 februari på Uppsala Konsert och Kongress. Klockan 6:45 välkomnades de närmare 200 gästerna av en frukostbuffé sponsrad av morgonens frukostvärd Elite Hotel Academia. För den morgontrötte var detta ett uppiggande inslag! Vem går inte igång på nybryggt kaffe, juice, bröd och knaprig granola? I vanlig ordning fick Veronica Westerling igång publiken till tonerna av Pharrell Williams uppiggande låt, Happy.

Elite Hotel Academia – Morgonens Frukostvärd

Några som är vara vana vid tidiga morgnar var morgonens första gäster, Malin Selberg och Karin Krook från Elite Hotel Academia. Den 6 mars invigs Hotell Elite Academia precis invid Uppsala centralstation. Det kan vara en utmaning att slå sig in på hotellmarknaden i Uppsala men Malin och Karin känner att de har blivit varmt välkomnade. Ledorden för Elite Hotell är tradition, kvalitet och flärd. Förutom stilrena hotellrum erbjuder de även konferensmöjligheter för upp till 160 personer med Uppsalas kanske bästa utsikt.

Kickin Films UF

Lukas och Teodor är inte ens 20 år gamla och redan egenföretagare. Tillsammans driver de Kickin Films UF. Enligt killarna är namnet catchy och för den äldre, mindre insatta eller helt enkel oförstående så betyder det ungefär snärtigt. De unga entreprenörerna är vänner sedan tidigare och har jobbat med mindre projekt vid sidan av skolan. “Lukas frågade om jag vill driva UF med honom och jag bad om en veckas betänketid. Därefter gick jag och köpte kaffe, och sen startade vi ett företag” förklarade Teodor. Håll utkik efter mer från Kickin Films UF i Vakna Uppsalas kanaler!

Ann-Charlotte Berger d’Argy – Uppsala Kommun

Ann-Charlotte berättade om verksamt.se som är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket med syftet att förenkla och underlätta att starta och driva företag. I fokus stod projektet Serverat, där även kommunen samarbetar för att underlätta med digitala lösningar för restaurangbranschen.

Uppsala Konsert & Kongress 10 år – Lena Åberg Frisk

2017 fyller Uppsala Konsert och Kongress 10 år och det ska firas hela året. Inbjuden för att prata mer om detta årslånga firande var UKK:s VD och konstnärliga ledare, Lena Åberg Frisk. Under 2016 ökade UKKs besökarantal med mer än 55 tusen människor och Lena berättade för de nästan 200 företagarna i publiken om hur UKK har blivit en plats för alla Uppsalabor. Inte bara en plats för konserter och konferenser. Som exempel lyfte hon fram att många elever från Vaksalaskolan använder lokalerna till att plugga.

Pillerpodden – Med Emma och Siri

Med sin växande, populära och inte minst livsviktiga podcast, Pillerpodden, når Emma och Siri ut till 10 000 unga människor varje vecka. De talar om det för många tabubelagda ämnet psykisk ohälsa. Pillerpodden får varje vecka självmordsbrev skickade till sig från unga människor i och omkring Uppsala. Många av avsändarna tackar Siri och Emma för att de vågar tala om att må dåligt när ingen annan gör det. I Vakna Uppsalas publik satt många föräldrar och till dem hade Siri och Emma ett råd; prata och fråga! Frågor är svaret och det krävs att vi alla vågar höra hur människor i vår omgivning egentligen mår.

 

Årets första Vakna Uppsala kan sammanfattas som en blandning av affärsmingel, nyheter och berörande ämnen, precis som det skall vara! I torsdags satte vi tonen för kommande möten och vi är överväldigade och tacksamma för all positiv respons vi fått och tackar alla er som kom och gjorde denna morgon tillsammans med oss. Vi hoppas se dig på nästa frukost den 2 mars.

Är du eller ditt företag intresserade av att besöka Vakna Uppsala, eller vara med och synas i nätverket som vill bidra till Uppsalas utveckling?  Anmäl er eller Kontakta oss!

, , , , , ,