Hemma hos Turbo Sport & Adventure Zone

Hemma hos Turbo Sport & Adventure Zone

From Virtual Reality to Reality
Turbo sport & adventure zone
Grundaren Theo Blanco berättade om sin vision

Vi får erkänna att vi inte var först i stan denna gång. Men vi på Vakna Uppsala tycker att satsningen Turbo Sport & Adventure Zone var så intressant så vi ville höra mer och hälsade därför på grundaren Theo Blanco en regnig söndag. Hur kom han på idén? Vad var hans tankar när de designade alla aktiviteter?

  • ”Från början slog det mig att barnen blev som uppslukade av var sina skärmar så fort de kom hem från skolan”, säger Theo. ”Vad var det som fick dem så fokuserade? Jag kom fram till att en viktig del var att de fick vara hjältar, hade uppdrag och mål att tävla kring och fick massa bekräftelse när de lyckades. Då föddes idén att flytta samma saker till den fysiska verkligheten så att barnen samtidigt skulle röra på sig och må bra.”
  • Turbo Sport & Adventure Zone
    Ninja Warrior banan är en utmaning för både barn och vuxna
  • En viktig tanke var att det inte skulle vara ännu ett lekland utan ett aktivitetsarena med roliga och utmanande aktiviteter för många. Nästan 5000 kvadratmeter Parkourpark, Ninja Warriorbana, tramplinpark, klätterväggar, mm, ger barn och vuxna rejält med utmaningar. Detta var en så ny idé då det var svårt att hitta leverantörer som kunde bygga Theos vision. Men med noga utvalda leverantörer från både USA och Europa kunde visionen bli verklighet.
  • Efter ett svettigt besök som utan problem varade i flera timmar, där barnen var helt slut men ändå inte ville åka hem, bestämde vi oss att nästa gång skall vi ta med våra träningskläder och prova själva!
  • Läs mer om alla aktiviteter som finns här!

, ,