Vakna Uppsala 11 Februari

Datum/Tid
11/02 - 2016
06:45 - 08:45

Plats
Uppsala Konsert och Kongress


Årets första Vakna Uppsala närmar sig med stormsteg! Vi laddar för ett inspirerande och innehållsrikt 2016.Den röda tråden detta möte är framtidens företagande och innovationer. Vi får träffa Uppsala Kommun, Kontigo Care och Ung Företagsamhet. TRIS kommer och pratar om vikten av unga tjejers rättigheter och lika möjligheter i samhället. Ni får också höra om hur Vakna Uppsala utvecklas och fylls med mer innehåll under 2016.

 

Framtidsspaning & InnovationerUppsala kommun

Framtiden testas i Uppsala! Uppsala kommun skall bli testbädd för Uppsalas företag och innovatörer. Henrik Cyrén berättar hur Uppsala kommun arbetar för att stötta Uppsalas näringsliv i innovations-sammanhang. Vi får även höra Mattias Lag från Kontigo Care berätta om sitt deltagande i projektet tillsammans med socialförvaltningens Ola Jeremiasen.

 

 

Entreprenörskap på Riktigt 201620160129125242297_300_193_1_0

Unga entreprenörer är de som skall starta framtidens företag. Sofi och Jens från Ung Företagsamhet Uppsala, tillsammans med Mattias Danielsson från Swedbank, berättar som den rekordstora UF-mässan som går av stapeln 9:e mars i Fyrishov. Vi träffar även Essence UF i Vakna Uppsalas utställning som visar upp sina ljus med Uppsalamotiv.

 

 

Tjejers Rätt I Samhället 20160201084816532_300_300_1_0

Är det så att vissa barn och unga kvinnor inte har rätt till samma frihet och skydd som alla andra? TRIS ser det varje dag i sin verksamhet där framför allt barn och unga kvinnor inte tillåts leva ett självvalt liv.

Sevana, som driver Ronjabollen, och Mariet från TRIS berättar om denna viktig fråga som behöver lyftas fram och diskuteras.

 

 

Hur kan du dra nytta av turismen?20160209102857143_300_451_1_0

Mia Ulin på Turistkraft sägar att alla som bor i Uppsala kan ha nytta av att turismen utvecklas. Vi får fler och bättre upplevelser, restauranger och infrastruktur. Många arbetstillfällen skapas av turismen, både för välutbildade, lågutbildade och flerspråkiga. Och det behövs att vi alla arbetar mot samma mål för att skapa fler intäkter till oss som driver verksamheter och i förlängningen till samhället.

 

Välkomna! Vi ses på UKK!

Anmälan

Vakna Uppsala är ett öppet forum som vill sprida kunskap och inspiration. Att delta på våra frukostmöten är därför kostnadsfritt.
Vid frånvaro utan avbokning senast 24h innan mötesstart debiteras dock en no-showavgift på 300 kr plus moms. Genom att boka deltagande nedan godkänner ni detta villkor.


Om du är ny på Vakna Uppsala fyll i anmälningsformuläret till vänster.
Om du har anmält dig till Vakna Uppsala tidigare; logga in med det högra formuläret så fylls dina uppgifter i automatiskt.

Anmälan är stängd för detta evenemang.

Anmälda

NamnFöretag
Veronica WesterlingVakna Uppsala
Thomas LönnströmVakna Uppsala
Tim PetterssonUppstuk
Elisabeth Hussuppstuk
Elin FornbrandtUppstuk
Matilda MielindActiveBiz
Manal AliSvea Exchange AB
Åsa SamuelssonWarme Karriär och Hälsa
Emelie Persson LindqvistSweco
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail