Första frukostmötet i höst

Första frukostmötet i höst

Höstens första Vakna Uppsala -frukostmöte gick av stapeln den 7 september på Uppsala Konsert och Kongress. Klockan ringde tidigt för oss alla och 06:45 välkomnades nästan 170 gäster tillbaka till Uppsala Konsert och Kongress efter sommaren. Roligt att träffa så många både nya och gamla Vakna Uppsala –besökare som fick avnjuta en god frukost med färskt bröd och nybryggt kaffe. Som vanligt var Vakna Uppsala soffan fylld av intressanta gäster.

Morgonens frukostvärd, Länsförsäkringar, lyfte upp deras projekt Trygghetshjältar 2017 på scenen. Vi fick veta mer om projektet som grundar sig till att lyfta fram personer och verksamheter som bidrar till en bättre och vigrx plus official website tryggare vardag. Stort eller smått. Fyra finalister är redan utvalda, men Länsförsäkringar tar gärna emot tips på fler. Dessa fyra finalister fick berätta för oss hur de blev nominerade och hur de agerar som hjältar i vardagen.

En av finalisterna, Johan från Fjärdhundra, brinner för att få människor att umgås. Han har olika projekt med målsättningen att få vuxna att röra på sig och komma ut. De tränar allt från fotboll till gymnastik tillsammans, det ska finnas något för alla. Enligt Johan är vuxna förebilder för sina barn och kan inte fastna framför TVn i soffan medans barnen uppmuntras till olika fysiska aktiviteter.

Evelina från Knivsta vill också byta barriärer. Hon vill sträcka ut sina armar till alla ungdomar och barn, och då menar hon verkligen alla. Målet är att få barnen ut till naturen och röra på sig kravlöst.

Ann, från Tierp, jobbar i skolan och får därmed väldigt mycket kontakt med barn och ungdomar. Ann kämpar mot utanförskap och vill därför finnas där för ungdomarna även när skoldagen är över. Hon välkomnar ungdomarna hem till sig efter skoldagen och finns där som stöd för att ingen ska behöva gå hem ensam och må dåligt. Enligt henne är detta inget unikt, utan vem som helst kan hjälpa till på det här sättet.

Ideella akuthjälpen från Östhammar finns där för personer som behöver hjälp i olika livssituationer och för personer som vill däremot erbjuda hjälp. Kerstin och Lillemor samlar in mat, kläder och allt en familj kan behöva. På vissa ställen kan det vara mer än tillräckligt att bara finnas där som stöd och rådgivare i vardagen.

Om du inte kunde delta på höstens första möte på UKK kan du få se mer utav årets finalister via . Där kan du även nominera någon i din närhet som enligt dig är en trygghetshjälte eller rösta på någon av de nominerade finalisterna.

Vi vill tacka Länsförsäkringar för frukosten och alla finalister för att de kunde närvara på scenen!