Vakna Uppsala 9:e Maj 2019

09/05-2019
06:45 - 08:50

Säkerhetsintrång och cyberbrottslighet ökar och drabbar allt fler företag, där stora värden och hela driften kan stå på spel. Vi träffar säkerhetsexperten Christer Ohgren från Akamai som berättar vilka som är de största hoten på webben samt tips hur vi kan skydda vårt företag.

Milloh CS:

Erbjuder Akamais molnbaserade teknik och leverans av kunders utskick över internet med, kvalitet, hastighet och säkerhet till alla klienter överallt i världen.

Vi hjälper kunder att skydda sina investeringar i sina applikationer, system och förbättrar deras konkurrenskraft och ROI.

För ytterliggare information, klicka här och kontakta Milloh CS!

 

I augusti 2018 debuterade Uppsalaborna Kristina Tilvemo, journalist och content writer, och Michael Wainwright, engelsk copywriter, som författare med spänningsromanen Judaskyssen. Boken fick fina recensioner –  Initierat, välskrivet och spännande enligt UNT – och låg mer än fyra veckor på Storytels topplista med spänningsromaner.

Men någon pusseldeckare är det inte. Boken tar bland annat upp vårdkrisen och Kristinas och Michaels ambition var att romanen skulle bygga vidare på den starka traditionen av politiskt engagerad skandinavisk kriminallitteratur – vilket också uppskattats. Tidningen ETC noterar till exempel att Judaskyssen ger flera av vår tids mest brännande frågor litterär klädsel.

Vi träffar författarduon som berättar om bokens bakgrund och resan mot utgivning, och delar med sig sina bästa tips till blivande författare.

”Jag kunde inte knyta skorna utan att frusta och stånka” – Säger företagaren Mattias Lag när han pratar om hur han mådde och vad som motiverade honom att ansöka till Biggest Loser. Vi träffar  Mattias och hör om hans resa och vad han, utöver att gå ned i vikt, vill uppnå med tävlingen samt hur han vill inspirera andra att må bättre.

Idag domineras stora delar av främre Boländerna av småskalig industri- och logistikverksamhet. I framtiden ska här skapas mer plats och möjligheter för befintliga och nya verksamheter, till exempel kontor och restauranger. Kvarteren ska ha innerstadskaraktär. Vi träffar Mats Eriksson från Uppsala Kommun och Mårten Thorstensson från Vasakronan som berättar om planerna för den framtida förvandlingen.

Sommaren närmar sig med stormsteg men innan ni tar sikte på hängmattan hoppas vi få med er på ett gäng inspirerande styrelseaktiviteter. Den 14 maj är det nämligen premiär för Styrelseveckan – en vecka späckad med föreläsningar i Uppsala. Medlemmar både i och utanför länet har möjlighet att komma och lyssna till samtal med bland annat Doberman-grundaren Elin Ankerblad, familjeföretagaren Ulf Spendrup samt ordföranden i riksidrottsförbundet, Björn Eriksson. ”Styrelser inom idrotten, behövs de?”, ”E-handel och digitalisering – utmaningar och möjligheter” samt ”Kvinnor i styrelserummet” är exempel på några av veckans teman. Hela programmet når er inkorg i nästa vecka, hoppas vi ses i Uppsala!

Svenska kyrkans internationella arbete blir Act Svenska kyrkan. Arbetet för alla människors rätt till ett värdigt liv fortsätter och Erik Lysén som är internationell chef berättar om hur arbetet med att stötta människors egen inneboende kraft och resurser leder till förändring. I det nya varumärket som lanseras 17 maj, finns en tydlighet i vad Act Svenska kyrkan är, men också en inbjudan att vara delaktig i ett allt viktigare arbete i en tid när polarisering skapar oro och minskad handlingsfrihet för människor runt om i världen.