NÄSTA EVENT

Vakna Uppsala 9:e Maj 2019

09/05-2019
06:45 - 08:50

I augusti 2018 debuterade Uppsalaborna Kristina Tilvemo, journalist och content writer, och Michael Wainwright, engelsk copywriter, som författare med spänningsromanen Judaskyssen. Boken fick fina recensioner –  Initierat, välskrivet och spännande enligt UNT – och låg mer än fyra veckor på Storytels topplista med spänningsromaner.

Men någon pusseldeckare är det inte. Boken tar bland annat upp vårdkrisen och Kristinas och Michaels ambition var att romanen skulle bygga vidare på den starka traditionen av politiskt engagerad skandinavisk kriminallitteratur – vilket också uppskattats. Tidningen ETC noterar till exempel att Judaskyssen ger flera av vår tids mest brännande frågor litterär klädsel.

Vi träffar författarduon som berättar om bokens bakgrund och resan mot utgivning, och delar med sig sina bästa tips till blivande författare.

”Jag kunde inte knyta skorna utan att frusta och stånka” – Säger företagaren Mattias Lag när han pratar om hur han mådde och vad som motiverade honom att ansöka till Biggest Loser. Vi träffar  Mattias och hör om hans resa och vad han, utöver att gå ned i vikt, vill uppnå med tävlingen samt hur han vill inspirera andra att må bättre.

Idag domineras stora delar av främre Boländerna av småskalig industri- och logistikverksamhet. I framtiden ska här skapas mer plats och möjligheter för befintliga och nya verksamheter, till exempel kontor och restauranger. Kvarteren ska ha innerstadskaraktär. Vi träffar Mats Eriksson från Uppsala Kommun och Mårten Thorstensson från Vasakronan som berättar om planerna för den framtida förvandlingen.