VAKNA UPPSALA 17:E Oktober 2019

17/10-2019
06:45 - 08:45

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.
Vad har hänt sedan förra året med Uppsalas ranking? Ännu viktigare, hur skall vi klättra uppåt! Vi träffar Svenskt Näringsliv och pratar om undersökningen och framtidens möjligheter.

Varje morgon tar Uppstuks medarbetare emot er i dörren till Vakna Uppsala. Uppstuk är med och bygger bron mellan studentlivet och karriären för sina konsulter.

Uppstuk tar nu nästa steg i sin tillväxt och VD Niklas Fröling kommer och berättar om sin spännande vision och sina mål. Vad tar han med sig för ny kompetens, vad brinner han för, varför är det så viktigt med studentkonsulter?

Brandförsvaret, en av kommunens viktigaste kärnverksamhet och en samhällsfunktion vi alla är beroende av och litar på. Men vad gör de mer än släcker bränder? Vi träffar Brandförsvaret som berättar om allt det där de gör som vi sällan eller aldrig tänker på.

Varje år delar Rotary Uppsala ut årets Eldsjälspris. Priset går till en privatperson som ideellt och utanför sin ordinarie verksamhet bidragit med något gott till samhället, lokalt eller globalt.

Vi träffar vinnaren och får höra hur hen bidrar till att göra samhället bättre!

 

Vi träffar Amanda Carlström från Entrepreneurs Academy och hör hur de vill inspirera studenter att bli entreprenörer. Hon berättar även om hur de är med och arrangerar den årliga Anders Wall Föreläsningen och vilket spännande och omfattande jobb det innebär. Kanske kan hon berätta någon cliffhanger inför årets Anders Wall Föreläsning. Vi får självklart även höra om deras spännande arrangemang Female Start-Up day!