VAKNA UPPSALA 14:E November 2019

14/11-2019
06:45 - 08:45

Vi träffar Fredrik Anell-Berger som berättar om eventbyrån Brink & Bergers resa och utveckling. De har växt i rasande fart och gör bara fler event av olika slag. Hur har resan varit, spikrak eller med utmaningar. Vad händer framöver i Uppsala?

Du hittar Brink & Berger här: http://brink-berger.se/

 

Vi träffar Sigrid de Geyter som är VD för Uppsala Vatten & Avfall. Hon berättar om hur man som en del av sitt hållbarhetstänk går från plastpåsar till papperspåsar när man samlar in matavfall, och varför det är viktigt mitt i denna ’plastpåsedebatt’.

Vi träffar, Jonathan Tigrar, en driven och fascinerande person och företagande, med många strängar på lyran inom aktiviteter och äventyr. Han brinner för att göra Uppsala roligare och mer äventyrligt i sitt företag Go Adventure som uppmärksammats på många sätt. Vi tar pulsen på Jonathan om resan hittills, var hans kreativitet kommer från och vad som händer för spännande framöver.

Vi träffar den drivna entreprenören bakom Karlholm Strand, och följer den spännande utvecklingen och hur området tar form. Visionen var tydlig från början, vilket han berättade tidigare i år när vi åkte runt på en stor grusplan och fick höra var allt skulle byggas och ligga, tom hamnkrogen pekade han ut var den skulle ligga. Nu har lägenheter och företagslokaler sålts i första fasen och Anders berättar om vad som står inför dörren.

Läs mer om dem här https://karlholmstrand.se/

 

Det svenska juniorlandslaget, Team Sweden Junior Allgirl, med medlemmar från föreningen GF Uppsalaflickorna vann tidigare i år junior-VM guld i cheerleading i Orlando i USA, cheerleadingens ’hemmaland’. Det är som om Sverige skulle vinna i NBA, och de är det första svenska lag som vinner VM-guldmedalj i cheerleading. Vi träffar några från föreningen och får se ett smakprov på varför de vann.

Vi träffar de unga företagarna bakom Vatten UF och får höra om deras affärsidé och deras produkt vatten i tetrapak som de säljer som smör..eller vatten i solen.