En surrande vår i Uppsala övergår till en skön sommar!

En surrande vår i Uppsala övergår till en skön sommar!

EN SKÖN OCH AVSLAPPNAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI ER!

www.fotoakuten.se

För ett år sedan, inför förra midsommar skrev Veronica en text om att inte stressa med så höga krav utan istället njuta av att träffa de man tycker om. Blir inte maten perfekt, eller om jordgubbstårtan ramlar i backen appropå den perfekta bilden här bredvid, är det inte hela världen.

Inför denna sommarledighet skriver jag några ord att ta med sig.. Jag skall börja med att försöka ta till mig Veronicas ord från förra året. Jag kanske inte ställer så höga krav på midsommar och andra högtider, där är jag den som lutar mig tillbaka och tar det lite som det kommer, bara man är med kära och nära.

Men det där med att vara ledig har jag alltid varit dålig på. Att slappna av i den där hängmattan vi alla borde ha i alla fall symboliskt inom oss och bara pysa ut… Jag engagerar mig, jag säger ja till allt, jag vill uppnå så många bra saker, vill hjälpa andra, har så många idéer… Det är som kugghjulen i hjärnan aldrig stannar utan snurrar allt fortare så de glöder. Men plötsligt säger något ‘klonk’, det tidigare så väloljade maskineriet börjar gnissla och hacka. På gränsen till att ramla isär helt och kanske omöjligt att sätta samman. Precis som när jag som liten öppnade en klocka för att titta på urverket och fjädrarna sköt iväg delarna åt alla håll. Ni som är unga och inte förstår får fråga någon i min ålder. Mamma förstod aldrig varför den klockan plötsligt slutade gå och skramlade där inne.

Men, tur eller skicklighet, med hjälp av andra skruvade jag ihop det där maskineriet och kugghjulen började rulla igen. Varsamt och försiktigt denna gång, med stor ödmjukhet och respekt för att vi inte är stålmänniskor även när vi känner oss så. Med den sena lärdomen att det är i relationen med dem omkring dig det största värdet i livet ligger, och då måste vi ju finnas kvar och uppskatta den. Jag har också lärt mig att den jag skall lyssna på mest är min fantastiska fru, som av någon anledning verkar känna mig bäst!

Så nu hoppas jag att vi alla får den vila och återhämtning vi förtjänar i sommar. Vi på Vakna Uppsala har beställt bra väder, även om leveranstiden var lite osäker. Vi ser fram mot att träffa alla underbara människor igen i 7:e September.

Glad Midsommar och Trevlig Sommar!

Adam

Vakna Uppsala

PS: Veronica hälsar också!

, , , ,