Bilder från Vakna Uppsala 8/2 2018

Bilder från Vakna Uppsala 8/2 2018

Ett lyckat första Vakna Uppsala för 2018

Vi tackar alla besökare och gäster på scenen som tillsamans med oss och våra partners gjorde morgonen så bra! Extra roligt var alla frågor som kom från publiken, dialog och samtal så vi bidrar till ett bättre Uppsala. Frukosvärden Double Bond Pharmaceutical bjöd på morgonens frukost och berättade om sin spännande resa och sitt nytänkade sätt inom Life Science-branschen. De utmanar gamla tankesätt och gammaldags kultur både i fråga om transparens i företaget och om hur de marknadsför sig till och kommunicerar med investerare. Mer Life Sciencebolag är något som efterfrågats så de mycket uppskattade.

Delailah från Gottsundamammorna berättade om hur hon och andra mammor fick nog av bilbränder och bråk och gick ut själva på kvällarna för att skapa lugn. Imponerande engagemang och vi fick höra hur de växt och även pappor anslutit sig. Vi pratade om att vi måste ta ansvar för vår egen framtid och vara goda förebilder för våra barn, något som Gottsundamammorna verkligen gör bra! Kul att publiken ställde många frågor och att det blev så bra dialog, det är tillsammans vi kan göra Uppsala bättre!

Uppsala Kommun berättar varje Vakna Uppsala om vad som är på gång i Uppsala, denna gång var det vår näringslivsdirektör Charlotte Skott som berättade om hur man kan luncha och pratat näringsliv med henne och kommunen på UKK. Nästa tillfälle är 23/2 kl 11-13. Hon berättade även om hur kommunen genom en målinriktad satsning kraftigt ökat antal behandlade bygglov. Avslutningsvis slog hon ett slag för att Bandyfinalen är tillbaka till Uppsala 17:e Mars, där den hör hemma!

Vakna Valåret 2018
Kommunens tre snabba med Charlotte Skott

Under våren kommer vi att få träffa våra kommunalpolitiker på Vakna Uppsala, som kommer dela med sig av sina visioner för Uppsala inför valet i höst. Först ut var Tobias Smedberg från Vänsterpartiet och Rickard Malmström från Miljöpartiet. Anna-Lena Holmström var moderator och intervjuare för Vakna Uppsalas räkning. De flesta är trötta på politiskt bråk och vill höra mer visioner om framtiden, tex hur vi skall få förtagare att etablera sig och växa i Uppsala.

Vakna Valåret 2018 inleds
Anna-Lena Holmström intervjuar Tobias från Vänsterpartiet och Rickard från Miljöpartiet

Hanna Malmström såg en dag sitt barn göra bokstäver med tumstockar och kom på idén till Clicko. Med Clicko kan barnen bygga egna bokstäver i en lek där de både kan bygga och utforska samtidigt som de lär sig. Spännande att höra Hannas känsla av att -Det här bara måste jag göra! En entreprenörinställning vi alla kan ta del av och lära oss av.

Hanna berättar om sin resa med Clicko

Lena Åberg Frisk kom och berättade vad som händer på Uppsala Konsert & Kongress 2018 samt deras positiva utveckling med över 500.000 besökare, breddat utbud och närmare 300 arrangemang. Förra året var UKK:s 10-årsjubileum och man vill fortsätta den höga nivån man satte då. Hon berättade även om hur man vill lyfta medvetandet om kvinnors situation efter #metoo genom att bland annat ha ett arrangemang tillsammans med Bodil Frick kvällen innan internationella kvinnodagen.

Välkomna tillbaka till Vakna Uppsala den 8:e Mars!

Lena Åberg Frisk var som vanligt en frisk fläkt på scenen
Välkomna tillbaka 8:e Mars!

, , , , , , , , ,