Sanne rapporterar! Vakna Uppsala 12:e April

Sanne rapporterar! Vakna Uppsala 12:e April

Vakna uppsala! våren är här!
Solen strålar in i UKK:s sal som är fylld till bredden med besökare och det är en euforisk vårkänsla denna Uppsalamorgon. Efter att ha välkomnats av Uppsala Studentkonsulter i dörren var det en stunds nätverkande innan programmet började.
Kalle från unt – ett kärt återseende på scenen
För ett och ett halvt år sen satt Kalle Sandhammar, som färsk chefredaktör och VD på UNT i Vaknas morgonsoffa.  Nu är han tillbaka med en alldeles underbar utstrålning av Uppsalapatriotism och pratar om hur trots ökad digitalisering är UNT-upplagan en av de få som ökar i Sverige.  Om läsarna vill ha en papperstidning så ska de få en papperstidning, vill de ha nyheterna online så ska de få det online. ”Vi är inte kanalen, vi är innehållet” säger Kalle, som också föreläser om källkritik, med en stolthet i rösten, och med all rätt. Utöver den liberala ledarsidan rapporterar UNT brett och sakligt om vad som händer i vår stad.
Ett hem hemifrån – ronald mcdonald hus
Det blev starka känslor när Lotta Sterling, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus berättade om den fantastiska verksamheten. De är ett hem hemifrån för familjer med svårt sjuka barn. I en situation som är minst sagt fruktansvärd underlättar Ronald McDonald Hus med en plats utanför sjukhuset och ett stöd för familjen. Det är hjärtskärande att inte kunna ta emot alla som behöver hjälpen – de har just fått bygglov till åtta nya rum men nu behövs det pengar och 16 maj anordnas det en välgörenhetsmiddag med auktion där du och ditt företag kan hjälpa till i utbyggnaden!
Kommunens 3 snabba med Charlotte Skott
I april händer en hel del på en gång! 19 april har upphandlingsavdelningen inom bygg- och marksektorn en leverantörsträff på UKK. Dagen efter, 20 april, har arbetsmarknadsförvaltningen ett frukostmöte på temat: kompetensförsörjning. Rätt folk på rätt plats ska få ut fler i arbetslivet. Tätt inpå, 21 april, anordnas en landsbygdsmässa på UKK som en del i arbetet att få Uppsala till bästa landsbygdskommun. Vi har 50 000 invånare på landsbygden vilket är en enorm tillgång till näringslivet. En liten insmygare var också samarbetet med mlt och transportcykeln som kan frakta flera hundra kilo gods – en riktig käpphäst i kommunens hållbarhetsarbete.
Vakna Valåret 2018
Kudos till Anna-Lena Holmström som är en hård men rättvis moderator för Vakna Uppsalas valbevakning. Socialdemokraternas Erik Pelling tar ett högt skutt upp på scenens högra sida i sina blåa skor medan moderaternas Fredrik Ahlstedt tog trappan upp i sina röda sneakers. När modefrågorna var avklarade fick politikerna med var sin mikrofon berätta om sina visioner för Uppsala. Det handlar om trygghet, integration och välfärd. För företagen ska det vara enkelt att ha med kommunen att göra och det ska få till en attitydförändring där företagen och kommunen båda ska få se och synas.
Papilly – Hjälp till stresshantering
I november 2016 träffades VD, Peter Peppe Ekmark och säljchef, Monica Werneman på Vakna-scenen där de klickade och insåg vad de ville göra tillsammans – Papilly. Papillys självledarskapsprogram är unikt på det sättet att det jobbar preventivt och hjälper användaren att anpassa sina vanor till att matcha med ens egna värderingar för att må bra, istället för alla förväntningar vi ständigt lägger på oss. Precis som med resten av kroppen, som vi tränar på olika sätt och försöker att inte stoppa för mycket skräp i, så måste vi ta hand om psykets välmående innan vi blir sjuka. Vi vet idag att en välmående personal ger ett välmående företag, det ena leder till det andra. Papilly är ett företag som vet att ett en fjärils vingslag kan bli en storm på andra sidan kontinenten.

Det var allt för denna gång! På återseende den 17 maj!

, , , , , , , , , , ,